IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Brak pliku
anda
post 26.05.2008 - 14:03
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 4,370

Witam,

mam problem. Podczas skanowania antywirusem wykryło mi wirusa(prawdopodobnie w jakims pliku systemowym). Nie wiem, jaka był nazwa tego pliku i został on usunięty przez program.

Finał jest taki, że mój pad (chyba dobrze to nazwałam) w notebooku przestał działać. Programy uruchamiają się przy użyciu klawiatury (ale nie wszystkie) , a korzystajac z padu mogę poruszać kursorem, ale nie mogę nim otworzyc zadnego programu., Mam system Windows XP.

Pomóżcie! Czy da sie to jakoś odzyskać albo jaka może być nazwa tego pliku? (tylko proszę prostym językiem smile.gif ). Nie jestem specem od kompów. smile.gif Ale bardzo proszę o pomoc.
Go to the top of the page

+Quote Post
strupii
post 26.05.2008 - 16:33
Post #2

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

sprobuj naprawić system Windows:

1. Uruchamiamy komputer i wkładamy do napędu CD/DVD płytę instalacyjną Windows XP. Musimy się przedtem jeszcze upewnić, czy w BIOS-ie ustaliliśmy odpowiednią kolejność bootowania: pierwszym napędem, z którego ma być podejmowana próba uruchomienia systemu, powinien być napęd krążków CD/DVD. 2. Czekamy chwilę na załadowanie setupu Windows XP. Następnie w menu Zapraszamy do programu instalacyjnego wybieramy opcję Instalacji (klawisz [Enter]), a pomijamy wariant naprawy systemu Windows XP (klawisz [R]) - wbrew temu, co na pierwszy rzut oka wydaje się w tej sytuacji bardziej odpowiednie. 3. W następnym kroku instalator przeszuka dysk i znajdzie dotychczasową instalację Windows. Dopiero teraz wybieramy opcję naprawy systemu - klawisz [R]. Musimy się uzbroić w cierpliwość, bo czeka nas 20-30 minut reinstalacji. Po zakończeniu tego procesu wyjmujemy płytę Windows XP z napędu i restartujemy komputer.

pozdr.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 16.05.2012 - 20:44

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]