IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Co nawaliło w Windowsie i jak to naprawić ?
Jess
post 03.05.2007 - 22:25
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 1,545

Witam !
Mam problem, który bardzo mi przeszkadza w pracy przy komputerze. Otóż nie mogę przeciągać i upuszczać ikonek, nie mogę zmieniać ich położenia względem siebie, jak również przesyłać ich za pomocą myszki do odpowiedniego folderu (np. za pomocą "Przenieś ten plik" czy "Kopiuj ten plik" w Zadaniach plików i folderów. Choć z pozycji tychże Zadań mogę bez jakichkolwiek przeszkód np. zmienić nazwę pliku). Zarówno na pulpicie, jak i wszędzie indziej. Mogę oczywiście tworzyć nowe ikonki czy foldery, ale jak napisałem, jeśli są one już utworzone, nie mogę z nimi zrobić nic więcej (poza kasowaniem, bo to akurat jest możliwe).
Czy ktoś miałby na tę przypadłość jakąś dobrą i w miarę prostą radę ??? Prostą, bo jestem niezaawansowanym użytkownikiem.
Już wcześniej miałem ten problem i myślałem, że któraś z poprawek zakończy moje cierpienia, tym bardziej, że pojawiał się też komunikat: "Wystąpił problem z aplikacją iexplore.exe i będzie ona zamknięta", jak również Outlook Express nie otwierał mi linków, które otrzymywałem w poczcie. Któraś z poprawek pomogła, bo komunikat: "Wystąpił problem......." już się nie pojawia, strony w IE otwierają się bez zarzutu, z Outlookiem jest co prawda nadal tak samo, ale zaradziłem temu instalując Firefoxa jako domyślną przeglądarkę. Foxik chodzi jak burza, linki z poczty otwiera, o IE powoli zapominam, ale przeciąganie i upuszczanie nie daje mi żyć !!! To koszmar normalnie !
Jestem już zdesperowany !!! BARDZO PROSZĘ O POMOC !!!
Go to the top of the page

+Quote Post
strupii
post 03.05.2007 - 23:16
Post #2

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie i rozmieść ikony według i tam już sobie kombinujesz smile.gif
Mam nadzieje, że zrozumiałem o co Tobie chodzi smile.gif

pozdr.

--------------------

+Quote Post
Jess
post 03.05.2007 - 23:22
Post #3

Nie - nie chodzi mi o rozmieszczenie ikonek.
Powiedzmy, że mam utworzony np. na pulpicie folder X. Jest też na pulpicie kilka programów czy zdjęć i chciałbym je metodą przeciągnij i upuść wrzucić do wspomnianego folderu X. I tego właśnie nie mogę zrobić. Jeśli jednak jakieś zdjęcie bądź inny plik dopiero co zapisuję z sieci, to mogę zapisać go do wspomnianego folderu X i tam on się znajdzie. Ale gdy jakikolwiek plik jest już zapisany w komputerze, nie mogę go za żadne skarby ruszyć z miejsca, przesunąć choćby kawałek dalej czy właśnie wkleić do folderu X.

Ten post został edytowany przez Jess: 04.05.2007 - 00:04

+Quote Post
strupii
post 04.05.2007 - 07:33
Post #4

Dawno instalowałeś windowsa ?
Przeskanuj komputer programem mks vir i sprawdźimy czy nie masz tam żadnych wirusów wink.gif

pozdr.

--------------------

+Quote Post
Jess
post 04.05.2007 - 08:53
Post #5

Wirusów nie ma, mam antywirusa na stałe i regularnie skanuję cały system. Wszystko poza tym gra w systemie. Tylko te dwie przypadłości - ściągnięty plik nie może być już gdziekolwiek przeciągnięty żadną dostępną metodą (choć używany i kasowany być może) i Outlook Express nie otwiera linków do stron www (otwiera je za to Firefox).
A mam sporo plików, które chciałbym przypisać do konkretnych folderów i nawet kopiuj-wklej nie pomaga, ani przeciągnij-upuść, ani kopiuj czy przenieś.
Co mógłbym zrobić, aby wszystko wróciło do normy ?

+Quote Post
Barthezz
post 04.05.2007 - 10:31
Post #6

!zbanowany

Użytkownik nr: 7

włóż do napędu płytę instalatora WIN XP i jedziesz:

ctrl + alt + delete >>procesy -> ubić explorer.exe >> nowe zadanie >> cmd >> "expand X:\i386\explorer.ex_ C:\Windows\explorer.exe "

W ten sposób zastąpisz stary plik, nowym ->explorer.exe i problem może ustąpić

--------------------

+Quote Post
strupii
post 04.05.2007 - 11:15
Post #7

Można spróbować naprawić system, ale to jest ryzykowne smile.gif

pozdr.

--------------------

+Quote Post
Jess
post 04.05.2007 - 18:15
Post #8

Dziękuję wszystkim za chęci i porady. Problem już rozwiązany rolleyes.gif ! Kompek śmiga jak należy. Dostałem poradę na podobnym forum i naprawa trwała kilkanaście sekund (problemem okazały się sprawy Rejestru). Ale się cieszę !
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję !

+Quote Post
Barthezz
post 04.05.2007 - 22:58
Post #9

!zbanowany

Użytkownik nr: 7

Podaj rozwiązanie. Może się kiedyś komuś przydać.

--------------------

+Quote Post
Jess
post 04.05.2007 - 23:25
Post #10

Nie wiem, czy można podawać link do innego forum blush.gif , ale tak będzie chyba zdecydowanie najlepiej:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...showtopic=37978
Tutaj znajduje się wyjaśnienie i rozwiązanie problemu.

//Poprawiłem link bo nie działał wink.gif - S.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.05.2012 - 04:57

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]