|
Witam ! Mam problem, który bardzo mi przeszkadza w pracy przy komputerze. Otóż nie mogę przeciągać i upuszczać ikonek, nie mogę zmieniać ich położenia względem siebie, jak również przesyłać ich za pomocą myszki do odpowiedniego folderu (np. za pomocą "Przenieś ten plik" czy "Kopiuj ten plik" w Zadaniach plików i folderów. Choć z pozycji tychże Zadań mogę bez jakichkolwiek przeszkód np. zmienić nazwę pliku). Zarówno na pulpicie, jak i wszędzie indziej. Mogę oczywiście tworzyć nowe ikonki czy foldery, ale jak napisałem, jeśli są one już utworzone, nie mogę z nimi zrobić nic więcej (poza kasowaniem, bo to akurat jest możliwe). Czy ktoś miałby na tę przypadłość jakąś dobrą i w miarę prostą radę ??? Prostą, bo jestem niezaawansowanym użytkownikiem. Już wcześniej miałem ten problem i myślałem, że któraś z poprawek zakończy moje cierpienia, tym bardziej, że pojawiał się też komunikat: "Wystąpił problem z aplikacją iexplore.exe i będzie ona zamknięta", jak również Outlook Express nie otwierał mi linków, które otrzymywałem w poczcie. Któraś z poprawek pomogła, bo komunikat: "Wystąpił problem......." już się nie pojawia, strony w IE otwierają się bez zarzutu, z Outlookiem jest co prawda nadal tak samo, ale zaradziłem temu instalując Firefoxa jako domyślną przeglądarkę. Foxik chodzi jak burza, linki z poczty otwiera, o IE powoli zapominam, ale przeciąganie i upuszczanie nie daje mi żyć !!! To koszmar normalnie ! Jestem już zdesperowany !!! BARDZO PROSZĘ O POMOC !!!
|