IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Creative Zen Video Converter
Canthre
post 13.01.2009 - 20:41
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 1,518

Witam, mam problem z konwertowaniem plików wideo do mojego Creative ZEN. Dostałam go razem z płytką z oprogramowaniem, które jak najbardziej działa jeśli konwertuję krótkie filmy (np. 3, 5, albo 9 minutowe), ale robi coś dziwnego z pełnometrażowymi filmami. Za pierwszym razem po przekonwertowaniu na odtwarzaczu włączał się tylko dźwięk, ekran robił się ciemny, film się wieszał... Doszłam do tego, że powinnam zmienić wymiary filmu (org. wynosiły coś 700:500 - krótkie video miały najczęściej 240:170 - a w tym programie po doczytaniu znalazłam, że ostateczne możliwe wymiary to 320itd.)... I przy drugiej konwersji zaznaczyłam opcję 'crop video', na kompie film jak najbardziej się odtworzył w nowych wymiarach, natomiast na ZENie znowu ciemny ekran, nawet dźwięku już nie było...
Czy zna ktoś może jakiś inny program dla Creative'a? Albo orientuje się, co robię nie tak? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź turned.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
strupii
post 14.01.2009 - 19:31
Post #2

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

napisz proszę z jakiego na jaki ma ten program konwertować ?
czy ten program ma tylko zmieniać ciężar filmu ?

pozdr.

--------------------

+Quote Post
Canthre
post 14.01.2009 - 20:13
Post #3

Format wyjściowy filmu to .avi (taki, jaki zazwyczaj jest w ściągniętych w paczkach np. z rapidshare'a filmów z opisem DivX), a wyjściowy (po konwersji) to zawsze .wmv, co jest o tyle dziwne, że według instrukcji Creative ZEN odtwarza właśnie .avi, i wszystkie "fabryczne" filmiki z odtwarzacza są właśnie w nim...
Teledyski ściągam z youtube'a, i zawsze są w .mpg-1, i one też są konwertowane do .wmv

+Quote Post
strupii
post 14.01.2009 - 20:30
Post #4

czyli jakiego konwertera szukasz ?

pozdr.

--------------------

+Quote Post
Canthre
post 15.01.2009 - 19:41
Post #5

Czegoś, co skonwertuje długi film do czegoś, co nie wiesza mi odtwarzacza, może właśnie do Xvid/DivX (może .wmv nie jest w stanie odtworzyć czegoś większego), w końcu oprogramowanie na płycie to tylko jakaś podstawa... Albo może ktoś po prostu posiada taki odtwarzacz, komu się pliki konwertują.
Pozdrawiam.

+Quote Post
strupii
post 15.01.2009 - 19:47
Post #6

Może Dr. DivX ?

pozdr.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.05.2012 - 05:22

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]