IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )


 
Reply to this topicStart new topic
> Jak zmienic IP? Badz anonimowy w sieci
johndoetoja
post 24.01.2007 - 18:19
Post #1





Grupa: Members
Postów: 3
Dołączył: 24.01.2007
Użytkownik nr: 822



Chcesz surfowac w szkole/pracy po internecie ale masz do tego ograniczony dostep? Nie mozesz wejsc na strone typu grono.net, allegro.pl lub chcesz poprostu ukryc odwiedzane witryny przed nauczycielem/pracodawca?

Jezeli tak to skorzystaj z anonimowej bramki proxy! Ta bramka zmienia Twoje IP i ukrywa Twoja tożsamość w sieci.

Żeby skorzystać z bramki proxy należy wejść na: http://eproxy.pl wpisać adres który chcemy odwiedzić np. onet.pl i kliknąć 'surf'. Od tego momentu jesteś anonimowy w sieci!

Dobra sprawa, mnie sie przydaje w pracy smile.gif hehe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 24.01.2007 - 18:44
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



Dzięki, Fajna sprawa, napewno sie przyda smile.gif


pozdrawiam


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Barthezz
post 25.01.2007 - 20:22
Post #3


!zbanowany


Grupa: Members
Postów: 375
Dołączył: 06.09.2006
Skąd: Z Kątowni
Użytkownik nr: 7



Jeżeli dostęp jest ograniczony tak jak powiedziałeś to przez administratora więc łączenie się przez proxy na niewiele się zda, dodatkowo ping z reguły jest duży i utrudnia to przeglądanie stron internetowych. Ale jak już się ktoś uprze to lepiej zmienić swoje IP na stałe bez ciągłej potrzeby wchodzenia na inne strony i podane ze strony przykładowo http://proxy.net.pl proxy trzeba wpisać w konfiguracji przeglądarki. Na przykładzie firefoxa będize to:

Narzędzia==> Opcje ==> Zaawansowane ==> Zakładka sieć ==> ustawienia

Zaznaczamy opcję ręczna konfiguracja serwera proxy i wpisujemy serwer proxy i port.

Ten post został edytowany przez Barthezz: 25.01.2007 - 20:36


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
johndoetoja
post 28.02.2007 - 12:40
Post #4





Grupa: Members
Postów: 3
Dołączył: 24.01.2007
Użytkownik nr: 822



dodatkowo jest http://odblokuj.pl


ale http://eproxy.pl chodzi mi narazie najlepiej smile.gif

Jezeli dostep jest ograniczony to te strony pomoga ominac te limity.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scotus
post 14.05.2007 - 21:36
Post #5





Grupa: Members
Postów: 19
Dołączył: 20.09.2006
Użytkownik nr: 48



Jeszcze zależy od tego jak ograniczony. Jeżeli tylko tak, że na niektóre strony nie możesz wejść to spokojnie takie proxy Ci pomoże, ale jeżeli jest tak, że możesz wejść tylko na niektóre strony i ten adres proxy się w nich nie mieści no to wtedy sorki. Ja w pracy mam dostęp tylko do sieci korporacyjnej, a przez wpisanie proxy tylko do stron w domenie firmy. Oczywiście zależy to jeszcze od uprawnień jakie przyznał mi administrator w ramach sieci korporacyjnej.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
student
post 17.10.2007 - 07:29
Post #6





Grupa: Members
Postów: 93
Dołączył: 11.09.2007
Użytkownik nr: 2,381



Nigdy do konca sie nie bedzie anonimowym, chyba ze sie znajdzie tak zwanego elite proxy, rzadko sie to spotyka i z reguly zagranica, ale mimo to nawet elite proxy nie jest bezpieczny, bo zawsze mozna znalesc IP poczatkowe, wlasciciel proxy moze to sprawdzic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_gerwazy87_*
post 17.10.2007 - 09:43
Post #7





Guests






zmieniać ip? a jak by to wygladało przy stałym łaczy (stałe ip) które nie jest ograniczane przez zadnego admina. bo chciałbym robic tak: wchodzic na rapida pobierać pierwszą częsc potem zmieniać ip i pobierac kolejną i tak wkoło tylko ze na stałym łaczu. dało by sie zrobic coś takiego?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scotus
post 17.10.2007 - 17:00
Post #8





Grupa: Members
Postów: 19
Dołączył: 20.09.2006
Użytkownik nr: 48



Musiałbyś ściągać te dane przez jakieś proxy. Najlepiej pierwszą część bezpośrednio a następne przez jakieś proxy (każdą część przez inne). Wadą tego rozwiązania jest szybkość, proxy bardzo zwalniają prędkość.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mirek76
post 15.01.2008 - 12:12
Post #9





Grupa: Members
Postów: 1
Dołączył: 15.01.2008
Użytkownik nr: 3,469



ja korzystam z tej bramki w pracy .Omija wszystkie blokady www.webproxy.freens.pl

Ten post został edytowany przez mirek76: 15.01.2008 - 12:12
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

 

Programy na Mac OS X:

> Pliki cookies

Strona korzysta z plików cookies. Więcej o tym dowiesz się w polityce prywatności.





> Polecamy

- Programy na Mac'a
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.09.2014 - 07:29

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]