IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Mój problem
zelkaa
post 11.11.2007 - 16:23
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 841

Witam wink.gif:

Mam pewien problem... Dla Was na pewno to nie jest problemem, ale dla mnie jest ;P Może Wam to się wyda dziwne, no ale "kto pyta nie błądzi" ;P
Dobra, dobra, przechodzę do przedstawienia mego problemu:
Chcaiłabym zainstalować Windowsa po raz drugi ;D Chodzi mi o to, że mam zainstalowanego Windowsa XP i jeszcze raz chciałabym go zainstalować od początku (wiecie o co chodzi ;P) No i muszę od nowa później instalować wszystko... I ostatnio się dowiedziałam, iż muszę instalować dyski twarde i karty graficzne itp. I wtedy zbladłam z przerażenia... Bo ja chyba nie będę mogła w stanie tego zrobić, bo wydaje mi się to straszne... Ale ja człowiek z natury uparty idążący do swojego celu, postanowiłam to zrobić...
Bo tak naprawdę jest to bardzo potrzebne mojemu komputerowi... Wieżcie mi...
I piszę dlatego, iż chcę pomocy od Was... Moje pytania brzmią: Jak myślicie poradzę sobie sama, niedoświadczona w tych sprawach? (ale to brzmi biggrin.gif) Co trzeba dokładnie robić po zainstalowaniu tego Windowsa? (chodzi mi jak instalować te dyski twarde itp.)
Proszę pomóżcie mi smile.gif
Czekam na odpowiedź biggrin.gif

zelkaa

P.S. Przepraszam za moje chaotyczne opisywanie problemu, ale ja taka już jestem... Pytajcie o co dusza zapragnie, obyście tylko mi pomogli ;D
Go to the top of the page

+Quote Post
Skuzik
post 11.11.2007 - 21:03
Post #2

Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 1

CYTAT(zelkaa)
Jak myślicie poradzę sobie sama, niedoświadczona w tych sprawach?

To bardzo proste - każdy sobie poradzi - nawet Ty wink.gif .

CYTAT(zelkaa)
Co trzeba dokładnie robić po zainstalowaniu tego Windowsa? (chodzi mi jak instalować te dyski twarde itp.)

Po zainstalowaniu Windowsa trzeba zainstalować jeszcze sterowniki. Nie od dysków twardych, ale od płyty głównej, karty graficznej, karty dźwiękowej, karty sieciowej, ew. myszki - wszystko zależy jaki masz sprzęt.

Więc tak - zakładam, ze masz potrzebne sterowniki na płytkach - po instalacji wchodzisz do menadżera urządzeń (mój komputer > właściwości > sprzęt > menadżer urządzeń). Wybierasz sterowniki, przy których są żółte wykrzykniki - jeśli jest to wykrzyknik przy płycie głównej, to wrzucasz płytkę ze sterownikami do płyty głównej, następnie w menadżerze klikasz na to urządzenie prawym przyciskiem myszy, wybierasz aktualizuj sterownik, po czym jako miejsce docelowe wskazujesz napęd CD/DVD. I tak ze wszystkim.

Nie wiem jaki masz sprzęt, ale może się zdarzyć, że sterowniki od karty dźwiękowej, sieciowej, graficznej będą na tej samej płycie co sterowniki od płyty głównej.

No i po instalacji sterowników wszelkie ponowne instalowanie oprogramowania (firewall, programy użytkowe itp.), ale to już najlepiej wiesz wink.gif .

+Quote Post
zelkaa
post 12.11.2007 - 15:44
Post #3

Witam wink.gif

Prawdopodobnie, wręcz na pewno mam wszystkie sterowniki na płytce od płyty głównej ;P Jeżeli to wygląda tak jak to opisałeś (a na pewno tak jest) to jest to bardzo proste i powinnam sobie poradzić ;D Jupii
Ojojoj szczęśliwa jestem wink.gif No to teraz będę to musiała wcielić to w życie ;P Ale jeszcze nie dziś lol2

Bardzo Ci dziękuje :*:*:*

zelkaa

P.S. I niech mi ktoś teraz powie, że sobie nie poradzę to mu "głowe ukręce" lol2 i pokaże to oto forum ;P Jak już wszystko zrobię, to tu Wam zrelacjonuje moje wyczyny ;P

+Quote Post
Skuzik
post 12.11.2007 - 20:20
Post #4

CYTAT(zelkaa @ 12.11.2007 - 16:44) *
Jak już wszystko zrobię, to tu Wam zrelacjonuje moje wyczyny ;P

OK, czekamy z niecierpliwością smile.gif .

+Quote Post
zelkaa
post 19.11.2007 - 19:54
Post #5

Witam ;D

No i mam nowego Windowsa i czuje się jak nowo narodzona (i mój komputer też ;P) Wszystko poszło prosto i gładko ;D Jeszcze raz bardzo dziękuję za radę ;*;* I napisze szczerze, że to było bardzo łatwe ;D;D

zelkaa

+Quote Post
Skuzik
post 19.11.2007 - 21:12
Post #6

Bo to jest bardzo łatwe - szkoda, że niektórzy moi znajomi nie mogą w to uwierzyć wink.gif .

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.05.2012 - 05:27

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]