IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pokaz slajdów
Raziel
post 06.12.2006 - 13:51
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 456

Witam,
Mam dwa pytania.
Pierwsze: to czy znacie jakiś program najlepiej darmowy (może być trial, demo) dzięki któremu mógłbym wyciąć rysunki z pliku PDF. To znaczy, mam jakiś dokument w PDFie i jest w nim parę grafik które chciałbym wyciąć.

Po drugie: Potrzebuje programu dzięki któremu mógłbym pliki w formacie jpg. (te wycięte z PDFa) uruchomić w postaci pokazu slajdów (nie wiem jak to się pisze tongue.gif) i do tego żeby dało się ustawić muzykę żeby leciała (konkretny, jeden utwór mp3)
Go to the top of the page

+Quote Post
Skuzik
post 06.12.2006 - 14:19
Post #2

Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 1

Co do pierwszego to najlepszy będzie jakiś program do robienia screenów (np. #1 Screen Capture, czy Easyscreen Screen Capture).

Po jego zainstalowaniu wchodzisz do pliku PDF (zakładam, że masz zainstalowany program Adobe Acrobat Reader wink.gif ), następnie uruchamiasz wcześniej zainstalowany program, wybierasz opcję tworzenia screena z zaznaczonego obszaru, zaznaczasz obszar, tworzy się screen.

Metoda trochę jakby dookoła, ale nie da się zapisać obrazów bezpośrednio, gdyż właśnie dlatego pliki zapisywane są do PDFa, żeby nie można ich było edytować wink.gif .

Co do drugiego to polecam darmowy pakiet OpenOffice.org, w którego skład wchodzi program Impress, dzięki któremu stworzysz prezentację multimedialną smile.gif .

+Quote Post
strupii
post 06.12.2006 - 14:59
Post #3

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

Co do pokazu slajdów polecam program Power Point smile.gif

Pozdrawiam

--------------------

+Quote Post
Raziel
post 07.12.2006 - 14:51
Post #4

Użytkownik nr: 456

Dzięki za pomoc ale co do slajdów to nie wyraziłem się jasno... chodzi mi o program w którym mógłbym ten pokaz zapisać w jakimś formacie video.

+Quote Post
strupii
post 07.12.2006 - 17:05
Post #5

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

Ale w Power Poincie możesz dodać muzykę smile.gif
Nie wystarcza tobie ten program ?

Pozdrawiam

--------------------

+Quote Post
ajlixx
post 11.12.2006 - 07:50
Post #6

Użytkownik nr: 425

jeśli radzisz sobie z angielskim do wyciągania obrazków z pdf mozesz ściągnąć program
pdf image extraction wizard - jest bardzo łatwy w obsłudze ze strony - pokaz obrazków na video możesz zrobić darmowym programem DVDsGUI - robi w formacie dvd z
muzyką, efektami przejść itd. - niestety jeszcze go nie zainstalowałem, nie znam adresu strony,
musisz go znależć przez google i ściągnąć.

Ten post został edytowany przez strupii: 11.12.2006 - 10:14

+Quote Post
Darthar
post 28.03.2008 - 20:00
Post #7

Użytkownik nr: 4,045

Strupii przecież nasz kolega poszukuje programu, który daje mu mozliwosc zapisania pokazu slajdow w video... A Power Point raczej nie spełnia tego wymagania. Jezeli chcesz program, ktory jest naprawde bardzo prosty w obsludze polecam Ci ProShow Gold -Sciagnij . Program pozwoli Ci dodac muzyke do odtwarzanego slajdu oraz wiele innych efektow np. mozesz ustawic przejscie slajdu w jakas animacje. Cala prace mozesz zapisac w wielu formatach video.

Ten post został edytowany przez Darthar: 28.03.2008 - 20:01

--------------------
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.05.2012 - 14:41

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]