IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z Adobe Acrobat, Automatyczne wypełniania pól w formularzu
kzysio
post 12.02.2009 - 08:17
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 6,503

Witam,

Mam taki problem.
Miałem Acrobat 8.0 PL. Ściągnąłem formularz ze strony http://oami.europa.eu/pdf/forms/application_ctm_pl.pdf
Po kliknięciu na pierwszą lepszą rubrykę pojawia się komunikat o tym, że wypełnionego formularza nie można zapisywać, tylko wydrukować i OK.
Ale jak kliknąłem na drugiej stronie formularza, na samym dole "wniesienie opłat", okienko "opłata podstawowa" to pojawił mi się dosyć duży komunikat, którego treści nie pamiętam. Z rozpędu kliknąłem chyba na "OK". No i teraz mam problem, ponieważ jak coś wpisuję do tego okienka, to taki sam wpis pojawia mi się nieco wyżej, w okienku "numer międzynarodowej rejestracji".

Jak ten "efekt" usunąć??

Ściągałem plik jeszcze raz, również z innego serwisu, zmieniałem jego nazwę, odinstalowałem Acrobata, próbowałem czyścić rejestr, usunąłem z dysku cały folder Adobe jaki został po instalacji, zainstalowałem ponownie wersję 9.0 PL i dalej pamięta to ustawienie... Grzebię w ustawieniach programu i nie umiem znaleźć, ręce mi już opadają...

Ściągnąłem taki sam formularz ale w języku angielskim i tam wszystko jest OK, nawet komunikat się nie pojawił. Co zrobić aby program nie łączył tych dwóch pól w polskim formularzu?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Krzysiek
Go to the top of the page

+Quote Post
strupii
post 12.02.2009 - 11:19
Post #2

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

a może program Foxit Reader sobie z tym poradzi ?

pozdr.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 11.02.2012 - 01:12

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]