IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z QuickTime
Martaaa
post 31.05.2007 - 20:08
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 1,737

Gdy otwieram filmy tym programem kolor obrazu jest bardzo jasny, prawie nic nie widać. Wytłumaczę to na jakimś przykładzie przykładzie choćby tu: http://www.apple.com/trailers/wb/harrypott...fthephoenix/hd/. (trailer 2 480 p) Na początku zamiast normalnego zielonego koloru mam bardzo jasny zielony następnie zamiast czarnego prawie biały... Co jest grane? Miałam formatowany dysk, przed tym wszystko wchodziło mi dobrze. Może to brak jakiegoś kodeku? Aha, zwiastuny zapisane na moim komputerze, które nie wykasowały się po formatowaniu (były na innym dysku) zapisane w rozszerzeniu Quicktime otwierają się normalnie. Nie wiem co to może być. Pomóżcie...
Go to the top of the page

+Quote Post
Skuzik
post 31.05.2007 - 21:14
Post #2

Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 1

Co do trailer-u, to u mnie w nim wszystko OK.

Posiadasz najnowszego QuickTime-a ?
Próbowałeś odinstalowania, wyczyszczenia wszystkiego i ponownej instalacji ?
Sprawdzałeś inne trailer-y ?

Sprawdź może, czy w programie VLC Media Player jest wszystko OK ?

+Quote Post
Martaaa
post 01.06.2007 - 10:45
Post #3

Posiadam wersję 7.1.6 To najnowsza? Nie mam iTunes, ale razem z nim też nie wchodzi. Z tej strony tylko Quick Time'em odpala. Ale sprawdziłam, czy przez vlc Media Player wchodzą mi te co są uszkodzone przy Quick Time. Otóż nie. Ściągam ten sam plik z http://movies.yahoo.com/feature/harrypotte...thephoenix.html (480p) [aha, co najsmieszniejsze - przyciskając THEATRICAL TRAILER => Quicktime - wchodzi ładnie!] Quick Time - ten sam jasny obraz. Media Player Classic - byłoby dobrze (bo obraz jest ładny), gdyby odpalał do końca, bo na początku urywa się tak jakby to był koniec filmiku. Pozostale (VLC Media Player, All player (brak jakiegos kodeka - nie rozpoznalem jakiego [mam cały pakiet kodeków - K-Lite Codec Pack]), Windows media player...

Ten post został edytowany przez Martaaa: 01.06.2007 - 10:48

+Quote Post
Martaaa
post 14.06.2007 - 15:09
Post #4

Czy ktoś mi pomoże????

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.05.2012 - 22:53

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]