IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z aparatem cyfrowym
MalaMi
post 03.06.2007 - 10:01
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 1,756

Witam.
Mam wielką prośbę! Tak jak cały czas aparat działał bez zarzutów tak teraz nie mogę zgrać z niego zdjęć na kompa. W ogóle nic się nie wyświetla, tzn. tylko tyle, ze nieznane urządzenie, którego system nie może rozpoznać. Pytanie, co sie stało? Tak sie zastanawiam czy to nie przez sterowniki. Aparat kupiony w Anglii, Traveler DC-5600. Proszę o jakąkolwiek pomoc. Z góry dzięki rolleyes.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Skuzik
post 03.06.2007 - 10:45
Post #2

Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 1

Dlaczego sądzisz, że przez sterowniki ?
Co zrobiłaś przed tym jak przestało działać ?

Próbowałaś:
KOD
Start -> Programy -> Akcesoria -> Kreator skanera i aparatu fotograficznego

?

+Quote Post
MalaMi
post 03.06.2007 - 16:20
Post #3

Właśnie problem w tym, że nic nie robiłam i dlatego nie wiem, co się stało. Po prostu przy kolejnym podłączeniu pojawił się komunikat o nieznanym urządzeniu... i właśnie też dlatego pomyślałam, ze to przez sterowniki skoro system nie rozpoznaje.

+Quote Post
strupii
post 03.06.2007 - 19:33
Post #4

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

Ten aparat posiada jakieś oprogramowanie ?

pozdr.

--------------------

+Quote Post
MalaMi
post 03.06.2007 - 21:35
Post #5

Wszystko instalowałam. Może to bunt przedmiotów martwych wink.gif Nie lubie sytuacji, w których nie wiem, co robić.
Tak w ogóle to dzieki za odzew w tej sprawie:)

+Quote Post
strupii
post 03.06.2007 - 23:38
Post #6

Korzystałaś z rady Skuzika ?

pozdr.

--------------------

+Quote Post
MalaMi
post 04.06.2007 - 19:26
Post #7

Korzystałam i to jeszcze zanim poprosiłam o pomoc, ale nic to nie dało, bo za bardzo nie ma co tam kreowaćwink.gif Teraz tak myśle, że to może wina kabla usb. Pomyślałam o kupnie nowego, ale jakos nie moge takiego nigdzie dostać.

+Quote Post
Skuzik
post 04.06.2007 - 20:47
Post #8

Takie kable są ogólnie dostępne smile.gif , ale nie jestem przekonany o jego winie.

Może sprawdź u jakiegoś znajomego, czy podłączenie aparatu działą.

+Quote Post
MalaMi
post 05.06.2007 - 15:18
Post #9

Ogólnie dostępne tak, ale akurat nie ten. Jak pisałam na początku aparat kupiony był w Anglii a aparaty tej firmy nie są dostępne na rynku polskim więc co za tym idzie akcesoria też nie. Nachodziłam się, naszukałam i nic. W sumie to tak w 80% jestem przekonana o winie kabla. Może to po prostu nadzieja w desperacji. Nie znajduje innego wytłumaczenia. A za poradę serdecznie dziekuję, na pewno skorzystam. W sumie to już dawno chciałam to zrobić, ale zawsze zapomnę zabrać sprzęt ze sobą blink.gif

+Quote Post
strupii
post 05.06.2007 - 18:37
Post #10

A możesz sprawdzić ten aparat u kogoś innego ?

pozdr.

--------------------

+Quote Post
MalaMi
post 04.07.2007 - 21:19
Post #11

To ja wink.gif dawno nie pisałam. O sprawie oczywiście nie zapomniałam, ale nie miałam czasu napisać. Aparat oczywiście był podłączony także do innego komputera, ale pojawia się ten sam komunikat, co u mnie. Może to wina aparatu...?

+Quote Post
Skuzik
post 04.07.2007 - 21:39
Post #12

A może by do tego inaczej podejść, bo jak rozumiem kabla nigdzie dostać nie możesz...

Jeżeli aparat ma możliwość dołożenia karty SD, to możesz przerzucać zdjęcia z niej bezpośrednio na komputer (bez bezpośredniej komunikacji aparatu i komputera). Oczywiście jak nie masz ani karty, ani jakiegoś urządzenia do komunikowania się komputera z kartą, to może okazać sie drogim rozwiązaniem...

+Quote Post
MalaMi
post 05.07.2007 - 09:41
Post #13

Obecnie sytuacja wygląda tak: oryginalnego kabla nie mam, gdyż po pożyczeniu aparatu został spalony (pisałam o tym wczesniej). Mam również kabel do podłączenia do telewizora i wszystko jest ok. wiec stąd mój wniosek, że z aparatem czy ustawieniami komputera jest wszystko dobrze. Kilka dni temu kupiłam kabel usb, który na pierwszy rzut oka wyglada identycznie i niby pasuje, ale chyba jest wadliwy, bo wygląda jakby był troszkę pokrzywiony. Z drugiej jednak strony w pewnym sklepie, fotograficznym zreszta kabel róznież wyglądał identycznie a jednak nie pasował. Kupiłam również czytnik kart i niby działa (jedyne co do tej pory udało mi sie osiagnąć w całej tej sytuacji:) jednak (pewnie zabrzmi to typowo kobieco i głupio), ale mimo tego, iż w jakiś tam sposób mogę pobierać zdjęcia to chodzi o to, że wszystko działało dopóki aparatu nie pożyczyłam, a teraz nie mogę się doprosić, aby ta osoba podjęła się odpowiedzialności więc wszystko muszę załatwiać sama, a chcę żeby wszystko działało tak jak wcześniej, gdyz np. jednak wygodniej jest z kablem. No to wyrzuciłam to z siebie;) Możecie sie śmiać cool.gif A ja chyba nadal utrzymuje sie w tym, że to jednak wina kabla. Chyba nie spocznę póki nie znajdę oryginalnego;)

+Quote Post
Skuzik
post 05.07.2007 - 10:07
Post #14

CYTAT(MalaMi @ 05.07.2007 - 10:41) *
Możecie sie śmiać cool.gif A ja chyba nadal utrzymuje sie w tym, że to jednak wina kabla.

Nie ma sie z czego śmiać, bo wygląda na to, że to jest najprawdopodobniej przyczyna złego działania wink.gif .

Co do karty, to ja uważam, że jest to jedna dużo wygodniejsze od kabelka, ale jeśli Ci wygodniej jest kabelkiem, to życzę szczęścia w szukaniu. Może udaj sie do jakiegoś profesjonalnego sklepu z takim sprzętem - tam powinni Ci coś poradzić smile.gif .

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.05.2012 - 23:11

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]