IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z łaczeniem w eMule
krzychu256
post 05.02.2008 - 21:55
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 3,684

witam, ja mam taki problem, kiedys mi dobrze sciagal emule, laczyls ie do serwerow i wszystko ok. ale ostatnio przestal sie laczyc, os sobie znajduje jakis 9 serwerow ale nie chce sie podlaczyc do zadnego, kiedy probuje zaktualizowac liste tymi linkami co podajecie to pisze ze nei udalo sie zaktualizowac,
nie wiem co robic jak ktos wie to bede wdzieczny za odpowiedz smile.gif

mam wersje 1.2a
Go to the top of the page

+Quote Post
strupii
post 06.02.2008 - 08:44
Post #2

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

Serwery można zaktualizowac na dwa sposoby:
1. Wejść na stronę: http://www.gruk.org/list.php i na górze strony nacisnąc Add to emule,
2. W eMule wpisać następujący adres aktualizacji serwerów: http://www.gruk.org/server.met.gz

pozdr.

--------------------

+Quote Post
Craziest
post 15.02.2008 - 07:03
Post #3

Grupa: Members
Użytkownik nr: 3,306

Po pierwsze:
CYTAT
mam wersje 1.2a

Osobiscie i z calym szacunkiem, uwazam, ze mody sa dla bardziej zaawansowanych uzytkownikow, ktorzy lubia sie bawic (testowac) roznymi funkcjami. Wiekszosc modow przy domyslnych usatwieniach bardzo szkodza sieci, nawet duza ich czesc(np.leecher) jest banowana przez oryginalne klienty czy inne mody. Wiec polecam zamiane swojego klienta na oryginal.
Po drugie: nie zaleznie z jakiej listy aktualizacji serwerow korzystasz, zabezpiecz sie filtrem IP, ktory odrzuca wszystkie podejrzane serwy. Jak wiemy troche sie dzialo ostatnimi czasy w sieci ed2k i duza czesc serwerow zamknela policja. Malo tego podstawili nawet swoje serwy, ktore loguja adersy IP itp. Ale nie ma sie co tym za bardzo przejmowac. Jesli korzystamy z glowa to nie bedzie problemow. Tak wiec dokladny opis konfiguracji IP filtra znajdziesz tu
A najbardziej rozsadnym wyjsciem jest zrezygnowanie z serwerow i laczenie sie tylko z Kad. Gdyby tak kazdy uzytkownik sieci ed2k przestal korzystac z serwow i laczyl sie tylko za pomoca Kad to podejrzewam ze ta siec stalaby sie najbezpiecznijsza siecia p2p na swiecie...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.05.2012 - 23:41

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]