IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z ładowaniem Windowsa
sharesnake
post 02.09.2007 - 00:15
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 1,308

Witam chciałbym się was doradzić od pewnego czasu mam problem z ładowaniem windowsa xp zawsze dochodzi do czarnej planszy gdzie pisze windows xp professional i od razu się resetuje i tak się to powtarza czasami 10 razy a czasami ok 20 razy i dopiero uruchamia się windows. Jak włączam komputer to jakiś wyskakuje błąd na czarnej planszy pisze że jest jakiś nieprawidłowy BOOT w C:/Windows. czy wie ktoś o co chodzi.

pozdro.
Go to the top of the page

+Quote Post
sharesnake
post 02.09.2007 - 11:48
Post #2

Słuchajcie przy ładowaniu systemu to taki błąd wyskakuje

postanowiłem formatować i jeszcze mi się tak nie zdarzyło żeby przy formatowaniu były problemy. Jak zaczął formatować dysk to doszło do 100% ale po nim jak zaczął kopiować pliki to tu już cały czas błędy wyskakiwały oczywiście mogłem to pominąć ale jak po sformatowaniu dysku uruchamia się komputer żeby instalować system to błąd od razu wywalał że system musiał być zamknięty i nie da się zainstalować systemu.

Bardzo was proszę abyście pomogli rozwiązać mój problem ponieważ komputer jest mi potrzebny.
zasilacz mam 300W 300ATX model:LPF2, ale tak mi się wydaję że skoro jest problem nawet z zainstalowaniem windowsa bo wogule się nie da to może z dyskiem twardym jest coś nie tak. jak myślicie?
Napewno nie jest to też wina napędu cdrom bo jest prawie nowy płytę z windowsem też rysy nawet jednej nie ma zresztą ostatnio u kolegi formatowałem z niej i żaden problem nie wyskoczył.

+Quote Post
sharesnake
post 04.09.2007 - 07:18
Post #3

Słuchajcie ja słyszałem że jest taki program że się go zgrywa na cd potem się też ustawia w biosie tak jak do formatu żeby cd pierwsza była widziana i on sprawdza wszystkie błędy, sprawdzi co jest nie tak z komputerem. Czy wiecie może jak się nazywa ten program.

+Quote Post
Guest_gerwazy87_*
post 04.09.2007 - 08:05
Post #4

Guests

odpowiedź jest prosta, masz uszkodzona płyte z instalatorem windows xp wyraźnie instalator pisze ci ze nie mozę skopiowac jakiegos pliku i ze jeżeli go pominiesz to moze nie działać poprawnie i tak własnei jest z koro za 10 razem uruchamia sietobie system. poprostu załatw sobie nowego xp

Ten post został edytowany przez gerwazy87: 04.09.2007 - 08:08

+Quote Post
sharesnake
post 04.09.2007 - 16:06
Post #5

Słuchajcie a w programie Hiren's bootCD jak już uruchomi się menu z wyborem testowania, to wiecie którą opcję mam zaznaczyć żeby przetestować kartę grafiki czy błędy jakieś będą albo czy jest wadliwa.

+Quote Post
Guest_gerwazy87_*
post 04.09.2007 - 19:11
Post #6

Guests

nie sprawdzaj grafiki tylko załatw sobie nową płyte z windowsem bo tą masz zwaloną

+Quote Post
sharesnake
post 04.09.2007 - 20:40
Post #7

CYTAT(gerwazy87 @ 04.09.2007 - 22:11) *
nie sprawdzaj grafiki tylko załatw sobie nową płyte z windowsem bo tą masz zwaloną

No właśnie mam dobrą płytę z windowsem ponieważ po wyciągnięciu karty grafiki i pamięci ram system poprawnie się zainstalował i teraz chcę sprawdzić bo albo karta albo ram jest wadliwa dla komputera

+Quote Post
Guest_gerwazy87_*
post 05.09.2007 - 18:14
Post #8

Guests

to napewno jest ram ściagnij sobie program "ramtest" i przetestuj pamięć jeśli wykryje ci błędy pamięci to możesz jawym,ienic na inną a i najważniejsze jeśli juz bedziesz testował tym programem to powyłanczaj wszystkie programy i testuj bo moga ci sie kości uszkodzić

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.05.2012 - 23:41

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]