|
Witam, ja również mam problem z mikrofonem, już nawet nie mam siły się zagłebiać czemu mi nie działa, ale nawet kupiłam drugi mikrofon żeby sprawdzić i niestety ale też nie działa. A więc opiszę po kolei co i jak. A więc jak zainstalowałam skypa wszystko było ok jak przeprowadziłam rozmowę testową niestety okazało się że mikrofon nie działa, wcale skype nie wykrywa głosu. Robiłam wszystkie sztuczki i nic, a więc co robiłam: 1) w narzędziach w skaype w opcjach audio mikrofonu wcale nie widzi wszystko jest szare i nic nie mogę zrobić. 2) posiadam SYSTEM OPERACYJNY: Win XP Home Ed 5.1 kompilacja 2600 (kupione razem z kompem) PROCESOR: intel pentium 4cpu 3.06 GHz PAMIEC RAM: 510 mb KARTA GRAFICZNA: geforce 7300 le 256.0 mb STEROWNIKI GRAFIKI: 6.14.0010.8421 KARTA MUZYCZNA: soundmax hd audio o STEROWNIKI MUZYKI: 5.10.0001.4151 DIRECT X: 9.0c.
próbowałam zainsatlować aparat mowy przy użyciu apletu dodaj /usuń programy, w obszarze Funkcje do zainstalowania w pozycji Funkcje wspólne pakietu Office. Pozycję Alternatywny typ wprowadzania danych przez użytkownika, pozycję Mowa, a następnie opcja Uruchom z mojego komputera - i tutaj niestety ni miałam funkcji mowa.
próbowałam również instalować w Microsoft Word, i też nie ma w narzędziach funkcji mowa.
i oczywiście w panelu sterowania dźwięki i urządzenia audio nie ma mikrofonu.
3) RATUNKU CO MAM ZROBIĆ DO SERWISU???
|