IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z odczytywaniem plików PDF w Power Pointcie Viever
windpl89
post 17.09.2009 - 09:45
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 7,346

Cześć jestem tu nowa i mam nadzieje, że ktoś mi pomoże. Mam problem z odczytywanie plików PDF w Power Poincie Vieverze..
Już opisuje dokłądniej. Zrobiłam prezentacje w Power Poincie i tam wsyztsko działa (da się otworzyć każdy odnośnik przez hiperłącze do pliku PDF) ale zaczął się problem w momencie nagrania prezentacji na płytę CD, tzn. jeśli na danym komputerzenie jest programu Power Point nie ma problemu natomiast jeśli jest tylko Power Point Viever, nie uruchamiają mi się pliki PDF po kliknięciu w prezentację na hiperłącze. Przeczytałam na innych forach, że podobno Power Pint Viever nie odczytuje plików PDF, w takim układzie jakim innym rozszerzeniem podobnym do PDF mogę to zastąpić? Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
strupii
post 17.09.2009 - 10:50
Post #2

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

a czy jest konieczność żebyś korzystała z tych PDF-ów w tej prezentacji ?
bo szczerze mówiąc nie wiem jak to fizycznie wygląda i dlatego się pytam smile.gif

pozdr.

--------------------

+Quote Post
windpl89
post 17.09.2009 - 11:02
Post #3

tak, jest taka potrzeba, ponieważ pliki umieszcone w PDFie, (a raczej ich treść), nie może być kopiowana i przetwarzana. No chyba, że jest jakieś inne rozszerzenie, które otworzy PPV a działa na takiej samej zasadzie co pliki PDF

+Quote Post
windpl89
post 17.09.2009 - 11:03
Post #4

a one są niezbędne do prezentowania wyrobów. Prezentacja ma formę katalogu produktów.

+Quote Post
strupii
post 17.09.2009 - 11:07
Post #5

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

z tym będzie problem, bo raczej nie ma programu, który zastępuje PDF-a :/

pozdr.

--------------------

+Quote Post
RaMIK
post 15.10.2009 - 12:48
Post #6

Użytkownik nr: 7,106

Co prawda w Acrobat Readerze tego nie zrobisz, ale w Trialowej wersji Adobe Acrobata już tak - mianowicie możesz wyeksportować każdą stronę (program zrobi to automatycznie) do jakiegoś pliku graficznego - np. JPG. Należy jednak pamiętać, że nie będzie on w takiej jakości jak PDF (w PDF teksty sa w postaci wektorowej, a w JPG są rastrowane), niemniej jednak na potrzeby prezentacji to spokojnie wystarczy.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.05.2012 - 23:55

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]