IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pytanie o gwarancję, Gwarancja składak
esiek5
post 08.08.2011 - 10:24
Post #1

Grupa: Members
Użytkownik nr: 17,975

Witam, czy składając komputer czyli wybierając poszczególne elementy, mogę prosić sprzedawcę o karty gwarancyjne na każdy element z osobna? czy składając komputer stacjonarny poprzez Polski sklep komputerowy z własnoręcznie wybranych części, przysługuje mi gwarancja na terenie Unii Europejskiej na każdy z podzespołów (procesor, płyta główna, karta graficzna, dysk twardy etc.) na podstawie gwarancji producenta, czy jestem związany gwarancją tylko i wyłącznie ze sklepem komputerowym, który powyższy komputer dla mnie składa. Czy sklep może założyć mi plomby gwarancyjne, w momencie, gdy każdy z elementów sam konkretnie wybrałem? Na zamówieniu było napisane „komputer indywidualny na życzenie klienta” , nie był to gotowy zestaw.
Mówię o sytuacji, w której składam komputer w Polsce, a użytkuję go na terenie Unii Europejskiej. esiek5
Go to the top of the page

+Quote Post
strupii
post 08.08.2011 - 12:12
Post #2

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

Chciałbyś mieć gwarancję na całą Europę tzn. międzynarodową?

Jeśli w Polsce sklep komputerowy składa Tobie kompa z wybranych przez Ciebie podzespołów (nie jest to zestaw) to dostajesz gwarancję na każdy podzespół osobno.

pozdr.

--------------------

+Quote Post
esiek5
post 08.08.2011 - 12:30
Post #3

Grupa: Members
Użytkownik nr: 17,975

Właśnie o taką gwarancję mi chodzi, będę użytkował komputer za granicą, w Holandii. Na wszystkie podzespoły łącznie z obudową itp zapłaciłem 3600 zł. Gdy coś odmówi posłuszeństwa, musiałbym wysyłać komputer do konkretnego sklepu w Polsce. Przecież firmy takie jak Gigabyte, Intel mają swoich przedstawicieli oraz serwisy na całym świecie. Czy taka gwarancja przy składanym przez wybrane podzespoły przeze mnie należy mi się? Czy mogę poprosić sprzedawcę o oddanie mi pudełek? Na logikę, kupiłem podzespoły osobno i poprosiłem o złożenie je "do kupy". Więc dlaczego mam mieć gwarancję na cały komputer.. Bardzo proszę o objaśnienie mi co i jak, tak żebym przy odbiorze komputera wiedział o co zapytać, czego zażądać i jak się zachować. Druga sprawa, jak mogę się upewnić, że włożone podzespoły są nowe, a nie np po serwisowe? Od momentu złożenia zamówienia nasłuchałem się na temat tej firmy i zaczynam mieć wątpliwości co do jej uczciwości.. Z góry dziękuję za odpowiedź

+Quote Post
strupii
post 08.08.2011 - 14:00
Post #4

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 3

Na każdy podzespół jest osobna gwarancja, sprawdzasz sobie czy nazwa na gwarancji zgadza się z nazwą podzespołu.
Co do gwarancji międzynarodowej to musisz już pytać w sklepie, niestety nie wszystkie firmy dają takie gwarancje, musisz zapytać czy jest opcja gwarancji międzynarodowej.

pozdr.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Programy na Mac OS X:

> Polecamy

- Programy na Mac'a
- Prezenty
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.05.2012 - 06:29

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]