IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )


2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> dzwiek, sterowniki, kontroler multimediow audio do plyty glownej ASRock
bonafide
post 24.01.2008 - 19:54
Post #1





Grupa: Members
Postów: 2
Dołączył: 24.01.2008
Użytkownik nr: 3,566



witam. mam problem z dźwiękiem - nie odtwarza mi sie muzyka, a dźwięki systemowe działają. w oknie menedżera urządzeń mam znak zapytania przy kontrolerze multimediów audio. jakis sterowników mi jeszcze brakuje? ;-) mam płytę główną ASRock P4VM800, a kartę dźwiękową: C-Media CMI 9739A/9761 @ VIa AC'97 Enhanced Audio Controller. nie wiem co moze jeszcze pomoc. ;-) oczekując - pozdrawiam! bonafide.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skuzik
post 25.01.2008 - 16:06
Post #2





Grupa: Root Admin
Postów: 1,123
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 1



Wrzuć sterowniki od płyty głównej, następnie klikasz prawym przyciskiem myszy na nazwę przy znaku zapytania, wybierasz "aktualizuj sterownik...". Wybierz miejsce docelowe jako płyta CD i poczekaj aż się zainstaluje wink.gif . Po wszystkim uruchom ponownie i (powinno być) gotowe smile.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bonafide
post 25.01.2008 - 20:43
Post #3





Grupa: Members
Postów: 2
Dołączył: 24.01.2008
Użytkownik nr: 3,566



otóż, w tym sęk, iż nie mam tej płytki do płyty głównej. ;-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 25.01.2008 - 23:59
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



to ściągnij sobie sterowniki z neta i nagraj na płytę smile.gif


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 19.02.2010 - 08:37
Post #5





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



Witam serdecznie mama płytę główną VIA KT400-8235
Nie działa mi dźwięk szukałem już na googlw, ale nie znam się na tym i nie mogę się w tym połapać co tam jest.
Wiedy wchodzę w menadżera urządzeń, Wiedzię że brakuje mi sterowników do: kontroler multimediów audio.
Nie mam zielonego pojęcia co to jest sad.gif
Posiadam system windows xp
Bardzo przoszę o jakąś pomoc, a nie odzywki typu szukaj w google itd.
Chyba po to jest forum między innymi żeby pomóc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 19.02.2010 - 10:58
Post #6





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



na stronie producenta szukałeś ?


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 19.02.2010 - 11:18
Post #7





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



Wiesz szukałem, ale nie mogę znaleźć. Problem w tym że nie znam się na tym całkowicie. Szukam głównie jakiegoś linka albo coś. Tak żebym po prostu pobrał i zainstalował.
Nie będę ściemniał, nie znam się na kompach nic sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 20.02.2010 - 11:23
Post #8





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



ok, poszukam, ale podaj jak najdokładniejszą nazwę płyty głównej smile.gif


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 22.02.2010 - 18:10
Post #9





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



Wielkie dzięki, tylko powiedz mi, gdzie mogę sprawdzić nazwę i model płyty głównej?
Mam program który niby powinien mi gdzieś to pokazywać ale nie wiem które to dokładnie jest.
Wielkie dzięki za zainteresowanie smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 22.02.2010 - 18:13
Post #10





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



ten program:

http://www.eprogramy.net/eprogramy/program/2700


powie Tobie jak nazywa się Twoja płyta główna smile.gif


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 24.02.2010 - 10:33
Post #11





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



Właściwości płyty głównej:
ID Płyty głównej: 04/24/2003-kt400-8235-ms8147c-00
Nazwa Płyty głównej: Matsonic MS8475C/C+/CR

Mam jeszcze podane VIA VT8377 Apollo KT400

Podałem odpowiednie dane czy jak zwykle coś zrobiłem źle? pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 26.02.2010 - 23:20
Post #12





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



dźwięk jest zintegrowany na płycie głównej ?


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 27.02.2010 - 15:23
Post #13





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



Witam serdecznie,
Raczej nie jest zintegrowana. Mam tak jakby kartę dźwiękową na której jest napisane tak:
Na tej zielonej płytce AV511 N622 A na takim czarnym kwadracie jeszcze AUDIOEXCEL CMI8738/PCI
HRTF Audio Com M1279-033E 0011UGGE

Czy dobrze podałem to nie wiem :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 27.02.2010 - 16:25
Post #14





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



a program Everest nie pokazuje jak się karta dźwiękowa nazywa ?


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 27.02.2010 - 16:45
Post #15





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



o kur... no widzisz, nie znam się na tym juz patrzę :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 27.02.2010 - 18:08
Post #16





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



ok, to czekam smile.gif


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 13.03.2010 - 09:57
Post #17





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



mam taki coś:
odpalam everlast, i wchodzę w multimedia
następnie dzwięk windows i nie mam nic
a w dżwięk Pci/pnp mam dwię jakieś rzeczy:
C-Media CMI8738/C3DX Audio device
VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Czy to jest to co miałem podać? Bo tylko takie coś znalazłem nie mam zielonego pojęcia czy dobrze.
P.S- Sorki że tak długo nie pisałem, ale sam wiesz praca.... a zwłaszcza w anglii :/
Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 13.03.2010 - 15:13
Post #18





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



te sterowniki powinny byc ok smile.gif


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 13.03.2010 - 18:44
Post #19





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



Witam serdecznie i ponownie.
Wchodzę w panel sterowania, System Sprzęt , menadżer urządzeń, Tam wybieram "Inne Urządzenia: i Kontroler multimediów Audio.
Następnie Zainstaluj ponownie sterownik i podaje lokalizacje tego co mi podałeś oczywiście już rozpakowanego. Niestety wyskakuje komunikat że nie można zainstalować sterowników :/
A Jak w chodzę na innym komputerze w ten folder to moge go odpalic klikając na niego dwa razy. Natomiast na tym kompie gdzie potrzebuje tego sterownika nie moge tak bo muszę podać w jakim programie ma to otworzyć :/ Ja juz nie wiem :/ A nie można wypiąć tej karty dźwiękowej i nie wiem np coś w biosie dosie czy gdzieś zmienic żeby dźwięk szedł z zpłyty głównej, znaczy zintegrowanej dźwiękowej?
Ja już nie wiem...
Nie mam pojęcia Co z tym dalej robić.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 13.03.2010 - 18:47
Post #20





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



http://www.sendspace.pl/file/c5e6b409ee6382901d1cdda

Zapakowałem screny moze coś pomogą
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ciemny_blask
post 17.03.2010 - 23:11
Post #21





Grupa: Members
Postów: 1
Dołączył: 17.03.2010
Użytkownik nr: 8,119



A ja znowu płytę głowną mam: ASRock P4VT*+ a dźwiękową: VIA AC'97 Enhanced Audio Controller (C-Media AC97 Audio Device).. i nie mogę w żaden sposob dopasowac sterowniki do nich... blagam pomozcie mi sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 18.03.2010 - 16:53
Post #22





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



do czego dokładnie potrzebujesz sterowników ?


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 18.03.2010 - 17:30
Post #23





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



Jeżeli pytanie było do mnie to chodzi o ten zasrany dźwięk. Nie mam Dźwięku. wszystko tak jak na wyżej podanych zdjęciach widać jest na szaro nie mogę zrobić ani głośniej ani nic.
Pomocy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 19.03.2010 - 08:09
Post #24





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



szukałeś na stronie producenta ?
jak się dokładnie na Twoja płyta główna nazywa ?


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakarotto
post 23.03.2010 - 20:36
Post #25





Grupa: Members
Postów: 11
Dołączył: 19.02.2010
Użytkownik nr: 7,979



Z tego co znalazłem to Matsonic MS8147C/C+/CR VIA V-Links

Dobrze podałem?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 24.03.2010 - 15:43
Post #26





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



chyba nie za dobrze, bo w internecie nie widzę sterowników do takiej płyty głównej :/


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tymonek584
post 01.06.2010 - 15:58
Post #27





Grupa: Members
Postów: 4
Dołączył: 01.06.2010
Użytkownik nr: 8,436



Ja też mam problem z dźwiękiem. W ogóle mi nie działa. Dowiedziałem się, że chodzi o sterowniki. Ściągnąłem je ze strony ASRocka. Moja płyta główna to ASRock 775Dual-880Pro. Jednak gdy chciałem zainstalować te sterowniki wyświetliwo mi się okno z napisem "Pakiet sterowników nie obsługuje tego sterownika lub AP". Pomóżcie mi, proszę, bo nie wiem, co robić, a dźwięk jest mi potrzebny na wczoraj shout.gif

PS

To ja → newbie.gif

Z góry dzięki za pomocną odpowiedź
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 01.06.2010 - 16:24
Post #28





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



próbowałeś instalować te sterowniki ?

http://www.eprogramy.net/eprogramy/program/9189


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tymonek584
post 01.06.2010 - 16:37
Post #29





Grupa: Members
Postów: 4
Dołączył: 01.06.2010
Użytkownik nr: 8,436



Właśnie dokładnie te stery ściągałem, a dalej - jak już pisałem - >>gdy chciałem zainstalować te sterowniki wyświetliło mi się okno z napisem"Pakiet sterowników nie obsługuje tego sterownika lub AP"<<
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 01.06.2010 - 16:57
Post #30





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



czyli co szukać innych sterowników ?


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tymonek584
post 01.06.2010 - 17:03
Post #31





Grupa: Members
Postów: 4
Dołączył: 01.06.2010
Użytkownik nr: 8,436



Chyba tak... Nie znam się na tym i nie wiem, co z tym zrobić. Jak już mówiłem - jestem tzw. "noobem". A dźwięk muszę mieć najszybciej, jak tylko się da. Dzięki za pomoc, liczę na więcej wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 01.06.2010 - 20:16
Post #32





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



a zobacz te sterowniki:

http://www.eprogramy.net/eprogramy/program/16558


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tymonek584
post 01.06.2010 - 20:35
Post #33





Grupa: Members
Postów: 4
Dołączył: 01.06.2010
Użytkownik nr: 8,436



Wielkie dzięki! brawa.gif Udało się!!! yahoo.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 01.06.2010 - 21:00
Post #34





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



Nie ma problemu,
Ciesze się, że wszystko ok smile.gif


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
imperatrica
post 14.10.2010 - 17:04
Post #35





Grupa: Members
Postów: 3
Dołączył: 14.10.2010
Użytkownik nr: 8,713



Witam.

Tym razem problem pojawił się w moim komputerze.
Nie mam dziwięków - zarówno systemowych, a zarówno cała reszta
plików dzwiękowych nie uruchamia się na moim komputerze...

Przejrzałam wątek i żeby zaoszczędzić próśb o nazwę płyty głównej,
podaję potrzebne dane i proszę o pomoc ze znalezieniem sterowników smile.gif

Nazwa płyty głównej Asus P4P800-VM
Jeżeli chodzi o zakładkę "Dźwięk Windows" nie wyświeta mi się żaden sprzęt,
a zakładka "Dźwięk PCI/PnP" pokazuję nazwę: Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI

Oczywiście przejrzałam również stronę producenta i nie udało mi się znaleźć potrzebnych sterowników.
Trochę się zresztą zgubiłam i zrezygnowałam, żeby mój komp nie wybuchł od nadmiaru danych oraz emocji
użytkowniczki smile.gif

Proszę o pomoc smile.gif
Pzdr.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 14.10.2010 - 17:16
Post #36





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



mówisz, że na stronie producenta nie ma sterowników, a czy ta płyta jest stara ?


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
imperatrica
post 14.10.2010 - 17:29
Post #37





Grupa: Members
Postów: 3
Dołączył: 14.10.2010
Użytkownik nr: 8,713



Na pewno już stuknęło jej 5-7 lat.
Takie "widełki" ze względu na to, że cały komputer
kupiony został od firmy, która się likwidowała.
Ale wiem, że kupowali całkiem nowy sprzęt przy zakładaniu firmy -
czyli na napewno ma więcej niż 5 lat, ale nie więcej niż 7.

Jak wpisuje w ogóle asus p4p800-vm sterowniki Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI wyskakuje mi kilka podobnych wątków, ściągnęłam nawet jakieś sugerowane sterowniki, ale nadal wyświetla mi komunikat, że trzeba je zainstalować...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 14.10.2010 - 18:07
Post #38





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



Zobacz te stery:

http://www.przeklej.pl/folder/asusp4p800-32407548


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
imperatrica
post 14.10.2010 - 21:52
Post #39





Grupa: Members
Postów: 3
Dołączył: 14.10.2010
Użytkownik nr: 8,713



Działa! Działa! Działa! smile.gif

Senkjuuuuł wieeelkie smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 15.10.2010 - 08:57
Post #40





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



Ciesze się smile.gif


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruda84
post 25.10.2010 - 10:24
Post #41





Grupa: Members
Postów: 4
Dołączył: 25.10.2010
Użytkownik nr: 8,733



To teraz ja poprosze o pomoc. Na początek dodam że komp nie jest mój - biurowy wink.gif żółty znak zapytania przy kontrolerze multimediów audio i przy włączaniu winampa informacja "bad directSound driver...." to co wiem o kompie to :
- płyta główna MSI KT 3 Ultra 2 (MS -6380E)
- dzwięk pci/pnp - VIA AC '97 enhanced audio controller

Nie wiem co jeszcze było by potrzebne?
Konkretnych danych nie podam bo nie znam, płyt też żadnych nie posiadam do kompa :/
Próbowałam instalować sterowniki Via i potem jakiś realtek ale ten nie chciał sie zainstalowac - w połowie wyskakiwał komunikat że windows go nie zna i zainstalowanie moze spowodować problemy teraz albo później :/

Proszę o pomoc sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 25.10.2010 - 12:31
Post #42





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



Zobacz tutaj, umieszczone są tam wszystkie stery dla Twojej płyty smile.gif


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruda84
post 25.10.2010 - 13:26
Post #43





Grupa: Members
Postów: 4
Dołączył: 25.10.2010
Użytkownik nr: 8,733



Hmm... po kliknięciu w "pobierz msi kt3 ultra2" otwiera mi się strona MSI po tajwańsku :/....

Już mam polska stronę - tylko czy wszystkie te sterowniki musze zainstalować? tzn. Realtek, via chipset, via usb drivers i via usb patch? Pytam bo nie chce całkiem kopma rozwalic wink.gif

Ten post został edytowany przez ruda84: 25.10.2010 - 13:30
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 25.10.2010 - 14:38
Post #44





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



zainstaluj tylko te do dźwięku smile.gif
czyli te:

http://www.msi.com/index.php?func=driverfi...no=2344&i=0


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruda84
post 25.10.2010 - 14:47
Post #45





Grupa: Members
Postów: 4
Dołączył: 25.10.2010
Użytkownik nr: 8,733



Zainstalowałam - choć przy realteku wyskoczył mi jakiś błąd coś w stylu "windows nie rozpoznał ... że dalsza instalacja może teraz badź w przyszlosci zle wpłynąć na prace komputera" wink.gif ale dałam instaluj mimo to i działa smile.gif jest dzwięk smile.gif tylko zastanawiam sie jak to wpłynie na kompa? wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 25.10.2010 - 16:10
Post #46





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



a jak ma wpłynąć ? Nic się nie martw, wszystko jest OK smile.gif
jest dźwięk czyli wszystko jest OK smile.gif


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruda84
post 26.10.2010 - 07:33
Post #47





Grupa: Members
Postów: 4
Dołączył: 25.10.2010
Użytkownik nr: 8,733



Dzięki wielkie smile.gif od razu mogłam się tu zalogować a nie szukać i eksperymentować wink.gif pozdrawiam smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strupii
post 26.10.2010 - 07:46
Post #48





Grupa: Moderatorzy
Postów: 10,116
Dołączył: 03.09.2006
Skąd: Wejherowo
Użytkownik nr: 3



Nie ma za co, ciesze się, że pomogłem smile.gif


pozdr.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vanDamien
post 27.11.2010 - 16:00
Post #49





Grupa: Members
Postów: 8
Dołączył: 27.11.2010
Użytkownik nr: 8,816



Witam
problem jest tego typu, że po zainstalowaniu win xp komp nie odtwarza żadnych dźwięków...
- wykrzyknik przy 'kontroler multimediów audio'
- płyta główna Compaq - nic więcej się nie wyświetla
-Karta dźwiękowa Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [A-1]
Nie posiadam cd do płyty głownej, ściagnąlem jakies sterowniki realtek i gdy instalowanie jest w końcowej fazie wyskakuje jakis bląd i ekran jest niebieski...
Jest napisane że system musiał zostać zamknięty...
Nie mam zielonego pojęcia co mogę zrobić bo jestem zielony w temacie komputerów
Liczę na jakąś pomoc biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vanDamien
post 27.11.2010 - 16:11
Post #50





Grupa: Members
Postów: 8
Dołączył: 27.11.2010
Użytkownik nr: 8,816



uzupełnienie do mojego wcześniejszego postu wink.gif
Właściwości płyty głównej
Producent Compaq
Nazwa 0804h
Numer seryjny 6B2BKH7R91CV

Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

 

Programy na Mac OS X:

> Pliki cookies

Strona korzysta z plików cookies. Więcej o tym dowiesz się w polityce prywatności.





> Polecamy

- Programy na Mac'a
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 02.10.2014 - 00:19

Inten.pl

Lista programów: [ A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | & ]